eTwinning en de Beebot

/, Challenge, ICT/eTwinning en de Beebot

eTwinning en de Beebot

Ellen Verweij deed in maart mee aan de Beebotchallenge.
Tijdens deze challenge kregen de deelnemers elke week 2 uitdagingen met de Beebot die ze in hun klas uitvoerden. Een super leuke challenge, waardoor Ellen dus enthousiast werd over de Beebot.

N.a.v de Beebot challenge is zij gestart met dit eTwinning project. Nuffic was erg enthousiast en heeft daarom dit filmpje gemaakt.

Leerkracht Ellen Verweij werkt met haar leerlingen aan een eTwinning-project waarbij de leerlingen Beebot Challenges bedenken en uitwisselen met leerlingen in het buitenland.

eTwinning

eTwinning is de online community voor scholen in Europa.
Zij biedt een platform voor personeel (leraren, directeuren, bibliothecarissen, enzovoort) dat werkzaam is op een school in een van de Europese landen en via het platform communiceert, samenwerkt, projecten ontwikkelt en deelt.

Super leuk zo’n eTwinning project!
Zeker omdat het internationaal is en er dus veel vaardigheden geoefend worden. En zo’n uitwisseling rondom de Beebot is natuurlijk helemaal fantastisch!

Unplugged programmeerchallenge

Na het grote succes van de Beebotchallenge in het voorjaar van 2017, ben ik nu een Unplugged programmeer challenge aan het voorbereiden.
Programmeren zonder computer of andere apparaten (dus ook zonder Beebot!). Voor alle leeftijden op de basisschool.
Je krijgt 1x per week een uitdaging, die je kunt delen in de speciaal daarvoor gemaakte Facebookgroep.
De challenge is volledig online en gratis.

Schrijf je nu in!

Leave A Comment