Nationale voorleesdagen

/, ICT, Kleuterklas/Nationale voorleesdagen

Van 24 januari t/m 3 februari zijn de Nationale voorleesdagen.
Een super moment om heerlijk veel voor te lezen in de klas.

In dit artikel geef ik je een paar tips om ICT hierbij in te zetten.

Ssst! De tijger slaapt 

Prentenboek van het Jaar 2018
Tekst en illustraties: Britta Teckentrup
Prijs: € 13,99
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers
ISBN: 9789025765460

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen?

App: Sssst! De tijger slaapt.

Er is ook elk jaar een app beschikbaar van de Nationale Voorleesdagen.
Dit keer van het prentenboek van het jaar: Ssst! De tijger slaapt.

App: De kleine walvis

De kleine walvis is een app gebaseerd op het gelijknamige Prentenboek van het Jaar 2017 van illustratietalent Benji Davies. Het is een hartverwarmend verhaal over een jongen en een walvis.

App: We hebben er een geitje bij

 Op de kinderboerderij is een nieuwe bewoner geboren. Voor Mik het babygeitje heeft gevonden, moet hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.

Op de site Wepboek vind je een verzameling geanimeerde prentenboeken. Super leuk om een boek via het digibord voor te laten lezen.

Met de StorytellerApp lees je vanaf de iPad een verhaal. Door met de wijsvinger onder de regel mee te lezen, bepaalt de lezer zelf het tempo en triggert vanzelf de bijpassende spannende geluiden, de muziek en sfeervolle lichteffecten.

De voorlezer wordt gestimuleerd om geanimeerd voor te dragen en luisteraars van alle leeftijden worden meegesleept in een spannend live hoorspel.

Leave A Comment